Finn den beste fotografen i Oslo - noen ting du bør sjekke

Fotografering

Tilbake til Fotosiden

Hvordan finner jeg den beste fotografen i Oslo?

Er ikke dette det første spørsmålet som alle stiller seg, som ønsker seg portrettbilder?

Vil du finne den rimeligste? Nei, fordi vi alle har en million bilder på mobilen. Vi vil finne den beste. Så hvordan finner du den?

Det er ikke alltid lett, men det er flere ting du lett kan gjøre for å sjekke om en fotograf er den beste for deg.

Det første spørsmålet du må stille deg selv er hva slags bilder du ønsker deg. Det finnes fotografer for alt. Ønsker dere:

Klassiske portrettbilder i studio, med belysning og ulike bakgrunner? 

Skal du, barnet ditt eller familien din posere og sitte stille?

Et klassisk, posert portrett utendørs? På et bestemt sted som kanskje har en spesiell betydning for deg?

Liker du idéen om å la en fotograf komme hjem til dere?

Eller liker du lifestyle bilder der emosjoner er lagt mer vekt på enn en perfekt posering?

Det første er å se på porteføljen til den fotografen du vurderer. Alle profesjonelle fotografer har en nettside med et galleri av utvalgte bilder, som skal representere arbeidet deres. Liker du stilen? Er stilen gjennomgående? Dette er viktig for å være sikker på at du faktisk får de bildene du håper på. 

"Føler" du bildene? Dette høres kanskje litt rart ut, men du vil ofte ha en følelse om det er noe spesielt med bildene. Stol på magefølelsen om bildene til denne fotografen er det rette for dere.

Du kan spørre om å få se en hel galleri fra en fotografering. Det gir et bedre inntrykk på hvor dyktig en fotograf er, enn å se på de utplukkede beste bilder på en nettside eller Instagram.

Er fotografen aktiv på sosiale medier, spesielt på Instagram? Denne appen er perfekt for oss fotografer å presentere et lite mini-portefølje. Se på de samme tingene som på nettsiden når du ser på bildene på Instagram. 
Kjenner du igjen stilen fra nettsiden? Det er alltid et godt tegn om en fotograf har en stil som er lett å gjenkjenne. Det betyr at han eller hun er faglig trygg og du kommer ikke til å oppleve en dårlig overraskelse når du får bildene dine. 

Følger du noen fotografer i sosiale medier kommer du også til å få et inntrykk av personligheten. Liker du det du ser og føler at det passer til familien din?

Når du lurer på hvordan du kan finne den beste fotografen i Oslo burde du sist, men ikke minst også sjekke om fotografen har tilbakemeldinger på Google. Tilbakemeldinger fra tidligere kunder på nettsiden er veldig fint, men de er plukket ut for å representere det beste - så å se på Google reviews er generelt sett tryggere. 

Alt i alt, når du titter litt rundt er du fort ganske mye nærmere å finne den beste fotografen for portrettbildene deres.


SHARE THIS POst

få det nå!

La oss være ærlig - du kan ikke bestille en profesjonell fotograf for alle de små, daglige øyeblikk med barna dine, som er så viktig å dokumentere. Derfor laget jeg denne guiden - med masse små tips og triks (som gjør en stor forskjell) om hvordan du kan ta bilder av barna dine med mobilen din. 

Ta bilder av dine egne barn med mobilen din.