Hvordan du kan ta dine egne familiebilder

Fotografering

Tilbake til Fotosiden

TA DINE EGNE FAMILIEBILDER
Det virker kanskje ulogisk at jeg som familiefotograf skulle skrive et blogginnlegg om hvordan du kan ta dine egne familiebilder. Så hvorfor gjør jeg det?

Fordi jeg ikke bare er fotograf, men også mamma – og jeg kjenner så godt denne følelsen at man egentlig har lyst til å gå til fotograf og ha familiebilder tatt; men så går tiden, livet skjer, og plutselig har barna blitt større uten at man har noen ordentlige familiebilder i det hele tatt.

SELF-PORTRETTER ER SÅ MYE BEDRE ENN INGENTING
Mens jeg absolutt syns at profesjonelle bilder er sååå verdt det (faktisk blir de mer og mer verdt for hvert år som går!), syns jeg at det er enda viktigere å ta familiebilder. Uansett hvordan. Og om det da måtte bli self-portretter med mobilkamera.

Ta disse bildene! Og spesielt til alle mødre der ute: bli med på bildene sammen med barna! Det er så lett å være den som dokumenterer, men glemmer selv å hoppe inn i bildet. Jeg garanterer deg at du vil takke deg selv for det om noen år!

Det trengs bare bittelitt forberedelser for å ta dine egne familiebilder:

1. Planlegg og gi beskjed til alle som skal være med minst dagen før at du planlegger å ta familiebilder selv.

2. Hvis du ønsker en viss harmoni i bildet, så hjelper det veldig mye å koordinere farger på klærne. Store logoer eller mønstrete plagg pleier å forstyrre.

3. Bruk det kameraet du har – om det eneste du har er mobilen, så gjør det ingenting. Det beste er det du har!

4. Sett opp et stativ. Dette er det eneste som jeg ville anbefale å kjøpe. Uten stativ blir det vanskelig å finne et egnet sted for selvportettene deres, fordi du trenger å feste kameraet/mobilen på riktig høyde og riktig vinkel. Du får stativer til små kameraer eller mobiler for lite penger hos f.eks. Clas Ohlson. 

5. Still opp familien din, mens du selv er bak kameraet og se hvordan plasseringen ser ut. Et familiebilde virker alltid mye mer koselig når alle holder rundt hverandre eller tar på hverandre på en eller annen måte.

6. Hopp inn og ha det litt gøy sammen. Kil barna, fortell noe morsomt, si ifra hvor glad du er i de. Jeg elsker alltid de bildene best når vi ser på hverandre og ikke på kameraet.

7. Det finnes mange forskjellige gratis bilderedigerings-apper, som er supre til å gjøre et bilde lysere eller varmere/kaldere. Dette er oftest det eneste som trengs for å forbedre et vanlig mobilbilde.

VÅRE EGNE SELVPORTRETT-FAMILIEBILDER
Vi tok våre egne familiebilder før jul. Loc var lite begeistret da jeg sa i fra (Å ha familiebilder tatt må være blant de verste tingene for mange menn – jeg burde skrive et eget blogginlegg om det, hehe.), men selv han måtte innrømme at det var verdt det etterpå. Broren min og kona hans var på besøk og de filmet oss med go pro’en deres, mens vi holdt på. Her kan du se en liten behind-the-scenes av vår egen familiefotografering.






















SHARE THIS POst

få det nå!

La oss være ærlig - du kan ikke bestille en profesjonell fotograf for alle de små, daglige øyeblikk med barna dine, som er så viktig å dokumentere. Derfor laget jeg denne guiden - med masse små tips og triks (som gjør en stor forskjell) om hvordan du kan ta bilder av barna dine med mobilen din. 

Ta bilder av dine egne barn med mobilen din.